Hoppa till sidans innehåll

UNI MTB Challenge


Snart drar UNI MTB Challenge igång – här kommer lite mer information om denna nyhet.

Serien är planerad till 4 tillfällen och infaller på Upplandscups-fria torsdagar under vår/försommar 2017. Vid varje tillfälle cyklas mer kända och etablerade MTB-segment än de kortare varvbanor som körs på tisdagar. Banorna är också normalt lite längre än tisdagarnas 30 minuter.

För att få till ett tävlingsmoment i tränings-serien kommer vi använda oss av Strava som tidtagningssystem. Varje deltagare, som vill ha sin tid registrerad, måste därför ha ett Strava-konto (som är gratis) – se www.strava.com. Man behöver inte ha en GPS-dator/klocka, utan man kan även använda en smart-phone för att registrera sin runda och sin tid. Observera att man får lika mycket ut av träningen, och är lika välkommen, även om man inte registrerar sitt pass på Strava.

Ett av seriens huvudsyften är att få till en bra träningstävling, med så lite belastning på arrangören som möjligt. Av denna anledning kommer banan inte att pilas/märkas ut i förväg, på grund av den långa tiden vi kör – hinner vi inte heller köra ett visningsvarv den aktuella dagen. Det krävs alltså att man hittar lite hyfsat längs kända rutter i Uppsala för att man ska kunna vara med i tidtagningsmomentet. Om man har en Garmin Edge kan man dessutom ladda ned rutten till sin cykeldator och få följa rutten på enhetens karta. Inför varje etapp kommer GPX-filer och segment publiceras för att möjliggöra nedladdning till enheter.

Tanken är att en av träningsseriens etapper ser ut enligt liknande:

Vi samlas vid starten av det första segmentet som ska köras. Beroende på hur svårt det är att passera åkare längs stigen (lätt på Pearl-Izumi, svårt på Nåsten TT) kommer vi starta gemensamt, eller med 30 sekunders lucka. Den som har snabbast tid på segmentet på strava startar först. Vi beskiver var start och mål är och rullar igång. Om vi kör mer än ett segment rullar vi gemensamt till starten av nästa och upprepar proceduren. Väl hemma laddar alla deltagare upp sina rutter på strava och 22:00 tankas resultatet ned från Strava. Sammanställning redovisas på www.ckuni.com

Exempel på banor/segment som kan vara aktuella:

Pearl-Izumi banan (delad i två delar)
Nåsten TT + Vårdsätra banan
Lugnet banan + Flottsund-Lunsentorpet.
Gula-stigen + Sunnersta banan

 

Omgång 1:

Vi kör PI-varvet uppdelat i två omgångar. Gemensam start på bägge, med återsamling innan start på omgång 2. Segmenten som gäller är dessa: del 1, del 2. GPX och TCX fil (över hela rundan). Hur använder jag dessa filer?

 

Omgång 2:

Vi ger oss ut i Nåsten för att försöka sätta bra tider på Nåsten TT och MTB-banan i vårdsätra (då det är nära PI kör vi ett varv i Vårdsätra). Vi kör gemensam, eller individuell (tempo) start beroende på hur många vi blir. Både Nåsten TT och Vårdsätra banan finns med på denna GPX och TCX

Sammanställning:

Uppdaterad: 18 APR 2018 20:28 Skribent: Anders Frisk
E-post: Adressen Gömd

Upplands Boservice AB

 

 

 

 Dider & Gerge

Postadress:
CK Uni - Cykel
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 89
75257 Uppsala

Besöksadress:
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 88
75257 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info