Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Mountainbiketräning


Nya medlemmar

Nya medlemmar är välkomna på alla våra pass, se information om passen nedan. 

 

Utrustning

Hjälm är obligatoriskt och man förutsätts ha med sig utrustning så att man kan fixa punkteringar eller lättare problem med cykeln. Det är även bra att ha med sig vätska och energi, till exempel en energibar.

 

Vett och etikett

På våra pass gäller samma sunda förnuft som vid all cykling i skogen. Vid möten med fotgängare och andra cyklister bör man sakta ner och hålla undan. Möter man hästar bör man sakta ner ordentligt eller stanna helt och hälsa på hästen och ryttaren så att de märker att man är där och hästarna inte blir skrämda.

 

Behandla alla med respekt, skräpa inte ner, och skada inte naturen genom att till exempel i onödan bredda stigen. Hälsa gärna på folk ni möter och tacka om folk håller undan för att underlätta passage.

 

Tisdagar

Tisdagsträningarnas plats utannonseras på hemsidan och facebook på söndagarna veckan innan. Passen är upplagda som rundbanor, till exempel kring Sten Sture, Uppsalaåsen eller Kronparken. Terrängen bjuder på en del medelteknisk stig och korta men branta stigningar.

 

Tempot är oftast högt, men formatet med rundbanor gör att cyklister med olika kapacitet kan köra samma pass. Till och mellan varvbanorna kör vi lugnt så att alla hittar fram. Vissa av passen kan även komma att läggas i Nåsten, till exempel Lasses slinga, och är av mer teknisk karaktär.

 

Alla kan följa med men man förutsätts kunna ta sig hem själv om tempot blir för högt, meddela dock alltid ledaren innan du åker hem, så vi inte måste leta efter dig.

 

Uppdaterad: 20 APR 2018 21:39 Skribent: Anders Frisk

Postadress:
CK Uni - Cykel
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 89
75257 Uppsala

Besöksadress:
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 88
75257 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info