Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Uteträning lvg

24 MAR 2022 18:19
  • Skapad: 24 MAR 2022 18:19

Snart börjar Ck Unis uteträningar på landsväg!

Vi kommer att ha tre organiserade pass i veckan: tisdag, torsdag och lördag (distans). Första passet är tänkt att ske lördag 9 april, men väder och väglag avgör. Vi skapar evenemang på Facebook för samtliga pass där vi också lägger upp information om exakt tid, samlingsplats och innehåll. Innehållet skiftar men ni som har varit med kommer att känna igen upplägget från de senaste åren: Vi varvar kortare och längre intervaller med belastningsuthållighet/backträning, snabbdistans, lagtempo och teknikträning. Ungefär var tredje vecka blir det sprintpass.

Startplatser kommer att variera beroende på vart vi ska köra. Det är alltså inte alltid vi samlas vid Fyrishov.

Nyheter för i år: 1) Lördagspassen kommer inte att vara lika långa som tidigare utan hållas kring 10 mil. Den som vill köra längre får skarva. Ledarledda distanspass kommer att i första hand att köras i lugn medelfart. Snabbgrupp får vara då beredd på att köra ledarlöst. 2) Eftersom Uni värnar om säkerheten kommer vi i likhet med andra stora klubbar att kräva att alla deltagare har med sig kontaktuppgift till närmaste anhörig (s.k. ICE). Detta kan man ordna på enklaste sätt genom att tydligt skriva vederbörandes namn och telefonnummer på en lapp som man förvarar i ryggfickan tillsammans med plånbok eller telefon.

I övrigt gäller förstås våra vanliga säkerhetsregler: Hjälm är obligatoriskt, lyssna på den träningsansvarige, meddela alltid ledaren om du ha behöver avvika eller om du har några andra problem, samt ha ordning på utrustningen inklusive reservslang, pump och taxipengar.

Under våren planerar vi också några introduktionspass för den som inte är så van att cykla i grupp. Tipsa gärna dina mindre erfarna kompisar! Mer information kommer – håll utkik på vår Facebooksida. Det går alltid bra att skicka meddelande till CK Uni via Facebooksidan om du har några frågor!

Skribent: Ann Månsson
E-post: This is a mailto link

Upplands Boservice AB

 

 

 

 Dider & Gerge

Postadress:
CK Uni - Cykel
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 89
75257 Uppsala

Besöksadress:
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 88
75257 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info