Hoppa till sidans innehåll

Träningsupplägg MTB-2016

20 MAR 2016 21:31
På senaste styrelse- och informations-mötet 2016-03-17 diskuterades träningsupplägget för 2016. Diskussionen baserades på styrelsens idéer, mötesdeltagarnas synpunkter och resultatet från träningsutvärderingen.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2016 21:34

På mötet beslutades följande huvudpunkter:

  • Tisdagsträningen som varit i Lövstalöt flyttas till torsdagar.
  • Torsdagsträningen som startat från Grindstugan flyttas till tisdagar och får ett annat upplägg:

Tisdagar:

Varje månad väljs en månadens-bana. Banan är antingen en varvbana som Vårdsätra-banan, Lugnet-banan eller en känd sträcka som t.ex Nåsten Time-trial. Första tisdagen i månaden görs en genomkörning av månadens-bana i ett valfritt tempo. De som hittar kan köra på snabbt, medan ledare ser till att alla hittar runt. Efter denna gång körs samma bana resterande tisdagar på månaden. Målet är att vi ska utvecklas som cyklister, sporra vandra och se att vi blir snabbare när vi tränar! Vi ser flera fördelar med upplägget:

  • Ovana cyklister är med första tisdagen och kan sedan träna själva på banan om de känner sig osäkra – de vet vad som ska köras framöver.
  • Alla cyklister kommer kunna köra på sin nivå då inga stopp kommer göras längs banan (förutom första tisdagen i månaden)
  • Man kan mäta sin utveckling från gång till gång.

Dessa träningar är öppna för alla medlemmar. De riktar sig, och anpassas, till cyklister som tävlar och som vill utvecklas för att lyckas bättre på sina tävlingar. Tempot kommer därmed bli relativt högt, men vi hoppas att cyklister på alla nivåer kommer – så att alla får någon att träningstävla mot. Genomcyklingen är viktig – på denna visas banan och målpunkt (där alla samlas efter banan). Banan kommer även visas på hemsidan och facebook genom t.ex Strava-segment. De resterande tisdagarna antas att cyklisterna hittar runt banan, samt att cyklisterna är på den nivå att de själva kan avhjälpa tekniska problem som t.ex en punktering. Givetvis tar ledaren ansvar för att räkna in alla vid målpunkten. Det är därför mkt viktigt att du inte avviker utan att meddela ledaren.

 

Torsdagar:

Torsdagsträningarna kommer vara ute vid Gossis grustag i Lövstalöt. Eventuellt ändras platsen till t.ex Storvreta, Vedyxa eller annan plats någon gång under säsongen. Håll utkik på facebook och hemsidan. Träningen går så gott som alltid på varvbanor. Ingen ledare utses för detta pass – men det var relativt bra uppslutning på passen under 2015.

 

Lördagar:

Vi har haft stora bekymmer att få folk att komma på lördagens distanspass. Vi tror detta beror på att det är viktigt att man är på ungefär samma nivå när man ska köra distans. För att komma runt detta kommer vi använda vår nya facebook sida. Vi kommer på den lägga ut en fråga om vilka som vill träna  – och vad de vill köra. Om man har facebook kan man svara på detta, och skriva vad man tänkt köra – så kanske man får sällskap av någon likasinnad. Om man inte har facebook kan man se vad de andra skriver, och antingen bara dyka upp – eller ta kontakt på annat sätt.

 

Träningarna startar i april. Skriv gärna en kommentar om du tycker detta är bra eller dåligt, och om du har några andra idéer.

Skribent: Anders Frisk

Upplands Boservice AB

 

 

 

 Dider & Gerge

Postadress:
CK Uni - Cykel
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 89
75257 Uppsala

Besöksadress:
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 88
75257 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info