Hoppa till sidans innehåll

Om lansdvägsträning våren-sommaren

14 MAR 2013 22:03
NY INFO----Ingen kvällsträning denna vecka.
  • Uppdaterad: 08 AUG 2013 07:12

Eftersom kvällarna är fortfarande är kalla och det är en hel del smältvatten på vägarna som snabbt fryser på och därmed ökar halkrisken så kommer kvällspassen lvg starta på tisdag 9/4. På lördag den 6/4 blir första lördagsrundan men med senarelagd start: kl 11.

Under veckan uppmanas alla träningssugna lvg-cyklister till egen träning på dagen/kvällen. 

 

Under vintern har klubben utökat antalet utbildade tränare samt börjat rekrytera fler ledare. Arbete med att planera uthomhusträningen har också kommit en bra bit på väg och här följer en första information om det tänkta upplägget och intentionerna.

Målet är att klubben ska arrangera fyra lvg-pass/vecka, ti, to, lö och sö. Vi är nu fem-sex personer som är engagerade så vissa pass kommer prioriteras av oss t ex tisdagens gruppcykling. För att få snurr på passen hoppas vi fortfarande på fler frivilliga som kan leda ett pass då och då. Planeringen av passet står tränar/ledargruppen för.

Nedan är en kortvarariant av den tänkta veckoplaneringen. Ytterligare info, finputs av detaljer, teknikövningar samt förslag på rundor kommer meddelas löpande till ledare och vid behov förtydligas i kalendern.

 

Välkomna! 

/ Landsvägsträningsgruppen

 

 

 

Tisdagscykling (möjligt att välja på 2 alternativ) kl 18

Alternativ 1: gruppcykling på landsväg

Våra ledare instruerar i hur man cyklar säkert tillsammans. Vid behov uppdelning i flera grupper beroende på hastighet och hur långt deltagarna vill cykla. Ingen kommer att bli lämnad ensam.

Målgrupp: Alla är välkomna. Inget krav på medlemskap för att prova på upp till 3 gånger. Perfekt som förberedelse för att delta i motionslopp på cykel, t.ex. Vätternrundan eller St Jude Medical Ronden. 

 

Alternativ 2: fart/teknik-grupp

1:a tisdagen varje månad – Individuellt tempo – träningstävling med tidtagning.

2:a tisdagen varje månad - Intervallträning

3:e tisdagen varje månad – Lagtempo.

4:e tisdagen varje månad – Träningstävling – Linje.

 

Målgrupp: Medlemmar i CK UNI med ambitionen att träna hårt.

Är du inte medlem i CK UNI och vill prova på lite hårdare träning är du välkommen att provträna vid totalt 3 efter är medlemskap ett krav och kommer vid behov att kontrolleras.

 

Torsdagscykling, kl 18

Träning med tävlingsliknande inslag t ex träningstävling – Linje

Målgrupp: För medlemmar i CK UNI med tävlingsambitioner. Ingen provträning kommer att tillåtas. För provträning hänvisas till tisdagsträningen. Gästcyklister kan kontakta klubben.

 

 

Lörsdagscykling, kl 10 (ev tidigare)

”CK Unis flitigaste” . Gruppcykling på landsväg med fikastopp- våra ledare instruerar i hur man cyklar säkert tillsammans i grupp. Vid behov delar vi upp oss i flera grupper beroende på hastighet. Ingen kommer att bli lämnad ensam.

 

Lämplig för: Alla är välkomna att provträna 3 gånger därefter vill vi att du löser medlemskap i CK UNI. Perfekt som förberedelse för att delta i motionslopp på cykel, t.ex. Vätternrundan eller St Jude Medical Ronden.

 

Söndagscykling, kl 10 (ev tidigare)

Gruppcykling på landsväg utan fikastopp i ett lite hårdare tempo

Lämplig för: Alla som vill cykla i ett lite hårdare tempo och inte vill fika. Perfekt som förberedelse för att delta i motionslopp på cykel, t.ex. Vätternrundan eller St Jude Medical Ronden.

 

Kan vid önskemål bli ett Alternativ 2: Gruppcykling på landsväg med fikastopp i ett lite hårdare tempo

Lämplig för: Alla som vill cykla i ett lite hårdare tempo och tycker att träning utan fika är en styggelse. Perfekt som förberedelse för att delta i motionslopp på cykel, t.ex. Vätternrundan eller St Jude Medical Ronden.

 

Skribent: Maria Granlund

Upplands Boservice AB

 

 

 

 Dider & Gerge

Postadress:
CK Uni - Cykel
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 89
75257 Uppsala

Besöksadress:
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 88
75257 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info