Hoppa till sidans innehåll

Landsvägsträning - välj rätt pass

13 APR 2015 20:54
Jag har misstänker att det inte varit helt tydligt vilken grupp man ska välja på lördagspassen och ska försöka förtydliga lite.
  • Uppdaterad: 04 SEP 2015 08:21

Till att börja med så vill vi ledare testa med olika starttider och startplatser den första månaden. Vi kommer aldrig att hitta någon tid som fungerar för alla men vi vill se om någon starttid är bättre. När det gäller olika startplatser är tanken att snabbar komma till området vi ska köra i samt slippa onödiga transporter genom Uppsala.

 

Vi har försökt namnge grupperna för att man enklare ska kunna välja den grupp som passar vad man själv har för önskemål med träningen den dagen. De hastigheter som står är bara riktvärden och gäller vid vindstilla på plan mark, dvs. är det blåsigt så kan man inte förvänta sig att det ska vara en snitthastighet på 32 km/h i medelgruppen. Står det på passet att de ska vara distans i zon 2 (läs lite mer om träningszoner) så är det inte ok att komma dit och köra sönder det för andra. Man kan inte heller förvänta sig att gå sakta i lugnt tempo om man åker med fartgruppen.

 

Står det tävlingsgrupp är det inte öppet för alla utan syftet med de passen är att de som tävlar ska kunna få bra träning ihop. För att vara med är det viktigaste är att man är en van cyklist och kan hantera sin cykel så inga onödiga risker eller olyckor uppstår. En bra början om man är lite osäker är att hänga med i fartgruppen på tisdagar, där kan man fråga ledaren om han/hon tror man är redo.

 

Namnen är Motion, Medel, Fart och Tävlingsgrupp. I kalendern kommer det att stå vilken som är målgruppen för passet. Ex. Landsväg – Motion.

 

Motion

Tar hand om nya cyklister

Alla ska med

Kan delas upp i fler grupper beroende på antal, hastighet och erfarenhet.

 

Medel

Lite snabbare grupper med erfarna cyklister. ca 28-32 km/h på distanspass platt och vindstilla.

Även på medelpassen kommer det att kunna vara inslag av intervallbaserade övningar.

 

Fart

fart/intervallpass på tisdagar. Distanspass klarar man av en bit över 30 km/h i zon 2 vindstilla och platt.

Intervall betyder inte att det kommer att gå fort/hårt hela tiden.

 

Tävlingsgrupp

Primärt torsdagspass

Man förutsätts hitta hem själv.

 

Läs mer här => länk.

 

Välkommen på klubbens pass, men välj rätt grupp för dig.

 

Force Majeure (gäller alla pass): Vid regn, hagel, åska och drivis finns risken att ingen ledare kommer till träningen. Det är dock fullt tillåtet för alla hårdingar att köra passet i alla fall och i lämplig grad håna ledarstaben.

Skribent: Peter Larsson

Upplands Boservice AB

 

 

 

 Dider & Gerge

Postadress:
CK Uni - Cykel
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 89
75257 Uppsala

Besöksadress:
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 88
75257 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info