Hoppa till sidans innehåll
100 km 4-manna lagtempo

100 km 4-manna lagtempo

16 SEP 2013 19:06
CK UNI arrangerade en provtävling för utvärdering inför en möjlig officiell tävling nästa år. 4-manna lagtempo på 10 mil, den antagligen hårdaste idrottstävling som finns.

Förr i tiden så körde man lagtempo 100 km på Olympiska spelen, senast det skedde var i Barcelona 1992. För ett år sedan, 2012, 20 år efter Barcelona 1992, ställde 4 lag upp lagtempo 100 km på en försöksbana som startade från Ulva Kvarn. I år provade vi en ny bana och genomförde det igen.
  • Skapad: 16 SEP 2013 19:06

Det var 4 lag som samlades denna vackra dag som började med dimma och slutade med sol. Lagen var Tener cojones, Skottdagen 2:29, Cabanos, och SMACK H55 (ca). Dessa hjältar såg fram emot att denna vackra dag må rejält dåligt under en kort stund, bara för att sedan kunna njuta massornas jubel och ära. Banan bjöd på böljande småbackar och lätt medvind, och den nya dragningen med högervarv och lätt trafik satt perfekt.

 

  SMACKH55_1

Cabanos genomförde en fantastisk prestation och kom in på 2:19:43 som överlägsna vinnare. Ända tills tävlingsdomaren upptäckte att de åkt med fem man istället (vilket upptäcktes redan vid starten för övrigt ...). Det var förstås i all välmening, eftersom en långväga gäst från Frankrike kommit för att på vinst och förlust delta i vår nu klassiska tävling. Efter loppet beskrev en av dessa hjältar att "benen kändes som ett par grillade starkare korvar". Vi kan därför alla förstå hur fantastisk deras prestation var, trots att de småfuskade genom att smyga in en extra lagmedlem.

 

 

cojones

Tener cojones gick in på 2:32:23 och blev dagens vinnare då man betänker att de faktiskt var rätt antal deltagare. Trots att de var fyra stycken som kunde hjälpa varandra, lyckades de dock inte komma till starten i tid, vilket vi alla i klubben inser är förödande i tävlingssituationer, så deras guldstatus räddas endast av att Skottdagen och SMACK H55 godhjärtat inte tål se vuxna karlar gråta. Google förklarar att "Tener cojones" betyder "Med bollar", vilket får oss alla andra att genast inse storheten i deras prestation.

 

Skottdagen

De lyckades räkna rätt på medlemmar och komma till start i tid, Skottdagen 2:29, men klockades dock av höghastighetskameran vid målet på fel tid. Alla vet ju att 2:33(:53) inte är ett giltigt datum, så här ligger en hund begraven. (mekaniskt fel? vintertid?). De kunde efteråt beskriva en stor mängd orsaker som alla låg helt utanför deras kontroll, varav "mer motvind än de andra" antagligen är den mest orättvisa. Tyrone erkände i ett svart ögonblick vid påpekandet "jättehäftig bild, kraftfullt hejar du på kamraterna ända över mållinjen" att egentligen krävde den sista milen en enda lång inandning för hans del, och kamraterna fick offra sin luft på uppmuntrande ord istället. Det handikappet gör ju prestationen bara större.

 

SMACKH55_1

SMACKs lag mötte upp och vann stolt klass H55 utan problem. Detta guldteam hoppas vi kommer igen fler gånger så vår tävling kan stråla sig i glansen från dessa erfarna herrar, som snart får proffs-status (beroende på om svenska staten skjuter upp pensionsåldern). Stilfulla med enhetlig teamdress krossade de allt motstånd i sin veteranklass, och vi kan alla fortfarande minnas hur deras precisa hantverk tickade som ett ur, förning efter förning. Det gick så bra att ni ville dra ut på det så länge som möjligt, vilket ni lyckades bra med, med era 2:45:54. Det är så många ynglingar där ute som skulle gå över eld och vatten för att snudda vid en sådan prestation, men som bara faller ifrån. Se i lördags, utan er startanmälan hade säkert dubbelt så många lag dykt upp, men det var det värt. Hoppas några kollegor från SMACK dyker upp nästa år, kanske H60? Fast det är kanske i så fall är ni då, samma gäng som i år…?

 

 

Slutligen, tackar vi dig Salvador som är den som såg till att tävlingen faktiskt blev till, och vi passar på att marknadsföra att du nu gärna tar emot åsikter från deltagare och publik inför en möjlig större upprepning nästa år. Tack också Torbjörn och Jacob för ert engagemang för att skapa denna oförglömliga dag. Ryktet säger att Torbjörn gick upp kl 0400 för att baka äppelkakan och snäckbullar?

Torbjörn hade förstås gärna velat vara med men sade sig vara lite "krasslig". Vi vet alla vad det brukar betyda. Jacob är dock slutligen den sanna hjälten, då han med glittrande stjärnögon åkte till starten och hoppades att en ledig plats fanns i ett av lagen. Vi alla drog istället nytta av hans utsatthet bara för att få fina minnesbilder och kort på prestationerna, denna hjältarnas dag.

 

/Rapport från Tyrone, som hoppas att ingen onämnd känner sig påhoppad och de som inte är påhoppade inte känner sig opåhoppade.

Skribent: Tyrone Skogström

Upplands Boservice AB

 

 

 

 Dider & Gerge

Postadress:
CK Uni - Cykel
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 89
75257 Uppsala

Besöksadress:
Mikael Månsson, Torgny Segerstedts Allé 88
75257 Uppsala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info